mimskeukenlogo.png

Indische linzenschotel (Dhal)

Ingrediƫnten:

1 ui, gesneden

2 tenen knoflook, geperst

5 cm verse gember, geraspt

2 eetlepels verse koriander, blad en stelen

1 zoete aardappel, in blokjes

1 eetlepel curry poeder (mild of pittig naar smaak)

200 gram rode linzen, gewassen

500 ml groentebouillon

400 gram (1 blikje) tomatenblokjes

50 gram bevroren spinazie

zout en peper naar smaak

Vet de slowcooker licht in. Do eerst de bouillon en de tomaten in de pan en daarna alle andere ingrediƫnten. 6-8 uur op laag. Check af en toe tijdens het garen dat de linzen niet geheel droog aan het koken zijn. evt wat extra water toevoegen.

Garneer met chilies en verse koriander. Heerlijk met een naanbrood of rijst. En voor de niet-vegetariers: een stukje tandoori kip smaakt er heel erg goed bij!

IMG_4845.jpg