mimskeukenlogo.png

Citroen maanzaad brood (amerikaans recept)recepticon-06.png

voor sc van 4-5 liter. Bij grotere sc met bakblik werken wat in sc past

  • Boter om de sc in te vetten

  • 2 cups tarwebloem
  • 
1/4 cup maanzaad
  • 
1 eetlepel bakpoeder
  • 
1/2 theelepel zout
  • 
1 cup suiker
  • 
3 eieren

  • 1/2 cup plantaardige olie
  • 
1/2 cup zure room of Griekse yoghurt
  • 
1/4 cup melk
  • 
1 theelepel citroenschil
  • 
1/4 cup vers citroensap

  • 1 theelepel vanille essence

Meng de ingredienten t/m het zout in een grote kom.

Klop de eieren los met de overige ingredienten. Meng het eimengsel in 1x in zijn geheel door het bloemmengsel.

Vet de sc goed in, en doe het beslag erin.

1,5-2 uur op hoog. Voorzichtig het deksel van de sc halen zodat de condensatie druppels niet op het brood vallen. Het gehele brood afdekken met keukenpapier, deksel droogmaken en terug op sc en 15-20 minuten laten afkoelen. Haal het brood daarna uit de sc door met een mes/spatel langs de zijkanten te gaan. Heerlijk als het nog een beetje warm is, bv met wat boter

citroen_maanzaad_brood.jpg