mimskeukenlogo.png

Aardappel Gratinrecepticon-06.png

  • 1 kg aardappelen in schijfjes
  • 125 gram gesneden ui
  • 3 gesneden bosuitjes
  • 
50 gram boter

  • 1/4 theelepel nootmuskaat

  • 1/4 theelepel zout
  • 125 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram (geraspte) kaas

Leg de helft van de aardappelschijfjes in de cooker. Leg hier de helft van de uien, bosui, boter en nootmuskaat op. Herhaal. 7 uur op laagste stand

Aan het eind van de kooktijd maak je een glad papje van de bloem en melk en breng dit aan de kook op het fornuis. Meng hier de kaas in en blijf roeren tot de saus een mooi dik glad geheel is. Doe de saus over de aardappelen. De aardappelen smaken heerlijk bij vlees of vis en bv broccoli en bloemkool. Eet smakelijk!

aardappelgratin.jpg