mimskeukenlogo.png

Chinese speklapjes  recepticon-03.png

Dit gerecht heeft wat voorbereiding nodig

  • 3 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels donkere sojasaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus
  • 3 theelepels zoete chilisaus
  • 600 gram speklapjes
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1.25 dl coked water
  • 1/2 theelepel laos (conimex)
  • 4 flinke tenen knoflook, geplet

Meng 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel van beide sojasausen en 1 theelepel chilisaus in een kom. Snij de speklapjes in reepjes van ong. 1 cm breed en doe deze in het mengsel. Laat minstens 1 uur marineren op kamertemperatuur.

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Haal het spek eruit als het bruin en knapperig is en doe het in de slowcooker.

Meng de rest van de oestersaus en sojasauzen, de honing, de galangawortel, knoflook en het water, roer goed door tot de honing is opgelost. Giet dit over de spekjes heen. 4-5 uur op laag. Serveer met bv rijst en lente-ui.

chinspek.jpg