mimskeukenlogo.png

Rundvlees in rode wijn-saus

1 kg hacheevlees

15 gram boter

2 kleine uien, gesneden

2 teentjes knoflook, geperst

3 eetlepels bloem

400 ml rode wijn

250 ml runderbouillon

 1 eetlepel tomatenpuree

zout en peper naar smaak

Braad het hacheevlees aan alle kanten bruin en leg het in de ingevette slowcooker. Smelt de boter in de pan waarin het vlees is aangebraden en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en roerbak dit 1 minuut. Voeg de bloem toe en roer dit ong 2 minuten goed door elkaar.Voeg de wijn en bouillon toe, samen met de tomatenpuree en roer dit glad.  Laat dit op hoog vuur even indikken en giet de saus daarna over het vlees. 7-8 uur op laag. Heerlijk met aardappelpuree en rode kool!

26239786_938909136257003_533250934924403347_n.jpg