mimskeukenlogo.png

Runderpie met Guinness voor 6-8 personen recepticon-02.png

Receptje uit de Allerhande

1300 gram runderlappen


3 stengels bleekselderij, gesneden

200 gram kastanjechampignons, gesneden

4 rode uien in halve ringen


4 tenen of 4 theelepels knoflook

250 gram winterpeen


250 ml Guinness**

Variatie 1

400 gram krieltjes

Variatie 2

Bladerdeeg

Geraspte kaas

Doe alles t/m ** in de slowcooker. Voor variatie 1 de aardappels ook al toevoegen

8 uur op de laagste stand

Na de kooktijd het vlees uit elkaar trekken.

Variatie 1 is nu klaar om te serveren

Variatie 2

Oven voorverwarmen op 190 graden

Doe het vlees en de saus in een ovenschaal

Dek deze af met het bladerdeeg, waar je van een aantal plakjes een lap ter grootte van de schaal hebt gerold, en strooi er gerapste kaas overheen. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Nog 30 minuten in de oven. Lekker met bv pommes duchesses.