mimskeukenlogo.png

Romige tortellini soep

Dit recept is gebaseerd op een 5-6 liter slowcooker en is ruim voldoende voor 8 personen. Voor kleinere cookers ingrediƫnten halveren, kooktijd blijft gelijk.

Ingrediƫnten:

500 gram italiaanse runderworstjes, in stukjes gesneden

1 grote ui, gesnipperd

3 bleekselderijstengels, gesneden

3 winterwortels, geschild en gesneden

4 tenen knoflook, geperst

1 eetlepel italiaanse kruiden

1 liter runderbouillon

30 gram maizena

30 ml water

500 ml (kook)room

500 ml halfvolle melk

350 gram gedroogde tortellini met kaas

300 gram verse bladspinazie

zout naar smaak

Verhit wat olie in een koekenpan en braad de stukjes worst aan. Doe de worstje met de wortel, ui, bleekselderij, kruiden en de bouillon in de slowcooker en gaar 7 uur op laag. Schep zoveel mogelijk het vet wat boven is komen drijven af. Voeg de melk en room toe. Meng de maizena met het water tot een glad papje en voeg dit al roerend toe. Gaar 45 minuten op hoog, totdat de tortellini gaar is. Voeg de spinazie in delen toe, totdat de blaadjes zijn geslonken, ongeveer 5-10 minuten. Mocht de soep te dik zijn dan kun je verdunnen met wat extra melk. Indien nodig kun je nog wat zout toevoegen naar smaak.

IMG_1304.JPG