mimskeukenlogo.png

Romige mexicaanse maaltijdsoep recepticon-02.png

Ingrediënten:

500 gram rundergehakt

1 kleine ui, gesneden

2 teentjes knoflook, geperst

1/4 (of meer) theelepel chilipoeder

klein blikje (200 ml) tomaten creme soep

200 ml passata

klein blikje kidneybonen (200 gram)

Klein blikje zwarte bonen (200 gram)

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

1/2 gesneden witte kool

1/2 liter groentebouillon

***

klein blikje maïs (200 gram)

100 gram cream cheese

100 ml kookroom

Bak het gehakt kort op het fornuis en giet het vrijgekomen vet af. Doe het gehakt samen met alles tot aan *** in de slowcooker en gaar 6-7 uur op laag. Voeg na de kooktijd de mais, cream cheese en kookroom toe en gaar nog 30 minuten. Heerlijk met wat geraspte kaas erover en nacho's erbij!

IMG_4490.jpg