mimskeukenlogo.png

Gehaktbrood met mozzarella

Ingrediënten:

1 kg rundergehakt

100 gram paneermeel

75 ml melk

1 theelepel gedroogde basilicum

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde peterselie

2 eetlepels worcestershiresaus

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

2 bollen mozzarella, in dikke plakken

voor de saus:

200 ml ketchup

2 eetlepels bruine suiker

1 eetlepel worcestershiresaus

1 eetlepel balsamicoazijn

2 tenen knoflook, geperst

snufje zout

Maak een draagnet van aluminiumfolie en leg dit in de slowcooker. Vet licht in. Meng alle ingrediënten voor het gehakt, behalve de mozzarella, Verdeel het gehaktmengsel in twee en vorm van de helft het brood. Leg hier de plakken mozzarella op en dek goed af met de tweede helft van het gehaktmengsel. Leg het gehaktbrood op het draagnet in de slowcooker. meng de saus ingrediënten en giet dit over het gehaktbrood heen. 5 uur op laag.