mimskeukenlogo.png

Gehaktbrood recepticon-02.png

Maak een draagnet van alu folie op de bodem van de sc om het gehaktbrood er later goed uit te kunnen halen. Ik zet hieronder de ingredienten zoals ik ze heb gebruikt, maar alle kruiden kunnen naar smaak aangepast worden

  • 1 kg mager rundergehakt

  • 2 eieren

  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd

  • 70 gram tomatenpuree
  • 
1 theelepel paprika poeder

  • Ong 100 gram broodkruimels of paneermeel ( ik heb 3 sneetjes casino brood gebruikt)

  • 180 ml melk
  • 
1 theelepel zout

Voor de saus:

  • 60 ml ketchup
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 2 eetlepels bruine suiker

Meng het gehakt met alle ingredienten en vorm hier een brood van. Leg dit op het aluminium draagnet in de sc. 5-6 uur op laag. Meng de saus ingredienten, giet dit over het gehaktbrood aan het einde van de gaartijd en gaar nog 30 minuten.

gehaktbrood1.jpg

gehaktbrood2.jpg

gehaktbrood3.jpg