mimskeukenlogo.png

Gehaktballetjes met mozzarellarecepticon-02.png

Dit receptje heeft een beetje voorbereiding nodig!

Ingrediƫnten:

2 bolletjes mozzarella in blokjes van ongeveer 1,5 cm gesneden. Je hebt 18-20 blokjes nodig. Doe deze in een zakje en leg dit een aantal uren in de vriezer (of de nacht van te voren)

***

750 gram mager rundergehakt

2 eieren

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel zout

1 theelepel italiaanse kruiden

een handvol paneermeel

40 gram parmezaanse kaas

50 ml volle melk

***

2 potten pastasaus naar keuze

Meng alle ingrediĆ«nten van *** tot *** en draai hier gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal. Duw in ieder balletje een blokje mozzarella en kneed het gehakt goed om de kaas heen zodat de mozzarella volledig bedekt is. Doe een van de potten saus in een licht ingevette slowcooker. leg de balletjes hier in en giet de tweede pot erover heen. 3 uur op hoog of 5 uur op laag. Heerlijk met pasta en verse basilicum.

IMG_4440.jpg