mimskeukenlogo.png

Cottage pie (van de Hairy dieters)recepticon-02.png

Ingredienten:

Voor de saus:

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 
3 rode uien, gesneden
  • 
2 wortels, gesneden of geraspt

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 
500 ml runderbouillon
  • 
1 eetlepel worcestershire saus

  • 1 theelepel provencaalse kruiden

  • Peper en zout naar smaak

**

  • 
4 theelepels maizena

  • 1 eetlepel koud water

Voor de puree:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 125 ml creme fraiche light
  • Peper en zout naar smaak

Doe voor de saus alles in de cooker tot aan *, 6 uur op laag. Zet de cooker daarna even op hoog. Maak een glad papje van de maizena en het water en doe dit door de saus. 15 minuten laten doorkoken

Voor de puree de aardappelen gaar koken, de prei in de olie fruiten en samen tot een stamp verwerken. Roer de creme fraiche er door heen.

Doe de saus in een ovenschaal, afdekken met puree, eventueel bestraten met magere geraspte kaas. 15 minuten in de oven op 200 graden. 

cottagepie.jpg