mimskeukenlogo.png

Boeuf Bourgignon

Ingrediƫnten

5 plakjes ontbijtspek, in kleine stukjes 

1 kg sukadelappen

25 gram margarine of een scheut olijfolie

200 ml rode wijn

500 ml kipbouillon

50 ml ketjap

50 gram bloem

3 teentjes knoflook, geperst

1 blik tomatenblokjes van 400 gram

2 eetlepels verse tijm, gesneden

zout en peper naar smaak

5 middelgrote wortels, in stukken gesneden

3 stengels bleekselderij in stukjes

500 gram krieltjes

200 gram champignons, gesneden

Warm de olie of boter in een koekepan op en bak het ontbijtspek hier in tot het lekker knapperig is. Schep het eruit en leg het in de slow cooker. Bruin het vlees 2-3 minuten aan beiden kanten in dezelfde pan en leg het daarna in de slowcooker. Giet de rode wijn in de pan en laat het reduceren. Schraap alles van de bodem en zijkant van de pan in de rode wijn. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, samen met de ketjap en tomaten. Meng de bloem hier langzaam bij, al roerend met een garde. Giet de saus over het vlees. Voeg de knoflook, wortels, champignons, bleekselderij, tijm en aardappelen toe. Roer het even goed door en zorg dat het vlees in het vocht ligt. 8-10 uur op laag. Haal aan het einde van de gaartijd het vlees uit de pan en trek het uit elkaar. 

15781128_742815125866406_8785437142768090525_n.jpg