mimskeukenlogo.png

Bief in kokossaus (curry)  recepticon-02.png

  • 750 gram magere riblappen, in stukken gesneden
  • 2 gesneden uien
  • 15 gram gember, geschild en geraspt

  • 4 tenen knoflook
  • 
1 groene chili peper, in stukjes

  • 1 eetlepel rode wijnazijn

  • 200 ml kokosmelk

Kruidenmix:

  • 4 kruidnagels
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel zeezout

Óf:

  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels garam massala (toko)
  • 1.5 theelepel zeezout

Meng eerst de kruidenmix en vermaal deze tot poeder. Doe het vlees in de sc, strooi de kruidenmix erover en voeg de overige ingredienten toe. 8 uur op laag. Daarna inkoken op het fornuis tot de saus bijna helemaal gereduceerd is. Goed roeren tijdens het inkoken.

biefkokos1.jpg

biefkokos2.jpg