mimskeukenlogo.png

Lamscurry recepticon-05.png

750 gram lamsschouder, in blokjes

2 grote uien, gesneden

3 tenen knoflook, geperst

150 gram rode linzen, goed uitgespoeld

450 gram pompoenblokjes

1-3 groene pepers, zonder zaadjes en heel fijn gesneden

2 eetlepels medium pittige curry kruiden

1 eetlepel gemalen komijn

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel gemalen kurkuma

2 laurierbladen

400 ml kokend water

zout en peper naar smaak

***

2 eetlepels maizena, aangemaakt met een beetje water

het sap van 1 limoen

verse koriander om te garneren

Vet de slowcooker in. Leg de linzen op de bodem. Doe daar alle ingrediƫnten tot aan *** bij. 8-9 uur op laag

Voeg het sap van de limoen toe en roer de maizena door de curry. Gaar nog een half uurtje op hoog. Heerlijk met rijst en verse koriander.

IMG_4602.JPG