mimskeukenlogo.png

Mexicaanse kippensoep (6-8 personen)recepticon-01.png

  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 50 gram bloem
  • 1.2 kg kippendijfilet
  • 1 grote ui, gesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels mild paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder (of meer voor pittigere soep)
  • 1 theelepel cayennepeper (optioneel)
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 400 gram zwarte bonen
  • Blikje mais

Maak van de bloem met een beetje bouillon een glad papje. Doet dit met alle andere ingredienten in de sc. 6-8 uur op laag of 3-4 op hoog. Aan het eind van de kooktijd de kip uit elkaar pluizen en terug in de soep doen. Heerlijk met zure room en geraspte kaas. Ook lekker met een quesedilla erbij.

mex_kip_soep.jpg