mimskeukenlogo.png

Kip Wraps (Mexicaans)recepticon-01.png

Ingrediƫnten:

1 kilo kipfilet

1 theelepel - 1 eetlepel chilipoeder 

1 chilipeper (optioneel)

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1/2 theelepel oregano

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel  gemalen komijn

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

100 ml milde salsa

3 -4 eetlepels donkere basterdsuiker (hoe pittiger de kip hoe meer basterdsuiker je gebruikt)

1,5 theelepel zout

0,5 theelepel zwarte peper

Om te serveren:

Tortilla wraps, geraspte kaas, sla, creme fraiche, blokjes paprika

Vet de slowcooker in met wat olijfolie. Leg de kip onderin. meng alle ingrediƫnten voor de saus en giet dit over de kip. 6-7 uur op laag. Aan het eind van de kooktijd de kip met twee vorken uit elkaar trekken. Doe de kip terug in de slowcooker en gaar nog een half uurtje door, zodat de smaak van de saus lekker in de kip trekt. Giet daarna het teveel aan vocht af, maar zorg dat de kip niet helemaal droog komt te staan.

IMG_4343.JPG