mimskeukenlogo.png

Kip uit Creoolse Keuken recepticon-01.png

Basis

  • 1/2 kilo kipfilet
  • 1 (magere) rookworst
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250ml kippenboullion
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3el tomatenpuree
  • 125ml tomatensaus
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 2el Creoolse kruidenmix*

Optioneel

  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 blik zwarte bonen
  • 2 groene paprika's, gesneden
  • 1/2 ui, gesnipperd om er overheen te strooien
  • zout naar smaak
  • zilvervliesrijst om erbij te serveren

Creoolse kruidenmix

De rest van de kruidenmix is ongeveer drie maanden droog te bewaren in een hersluitbaar zakje 

  • 2 1/2 el paprikapoeder
  • 2 el zout
  • 2 el knoflookpoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el uienpoeder
  • 1el cayenne peper
  • 1el gedroogde oregano
  • 1el gedroogde tijm

Alle basisingrediĆ«nten in de slowcooker, 6-8 uur op laag, voeg evt de optionele ingrediĆ«nten toe en dan nog 30 minuten op hoog.

Eet smakelijk!

creoolsekip.jpg