mimskeukenlogo.png

Kip in ananas (8 personen)recepticon-01.png

Ik maak een milde versie van dit gerecht, maar je kunt tot 3 eetlepels van de chilipoeder en en een verse groene peper toevoegen als je van pittig houdt

  • 1 kg kipdijfilet
  • 1 flesje pils

**

  • 1 verse ananas in blokjes
  • 1/2 rode ui, in stukjes
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2-1 theelepel chilipoeder

**

Doe de ingredienten vanaf ** in een blender en maak er een gladde saus van. Doe dit samen met de kip en het bier in een licht ingevette slowcooker. 4 uur op laag. Eventueel de saus nog even inkoken aan het einde van de gaartijd. 

kip_in_ananas.jpg