mimskeukenlogo.png

Chili met kip

Ingredi├źnten:

500 gram kippendijfilet

400 gram maïskorrels

800 gram gemengde bonen, zoals witte bonen, kapucijners, bruine bonen

500 ml kippenbouillon

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel uienpoeder

snufje cayenne peper

1 theelepel komijnzaad

1,5 theelepel chilipoeder (of minder voor een mildere versie)

evt groene chilipepers

zout en peper naar smaak

****

50 gram boter

3 eetlepels bloem

250 ml melk

beetje zout

125 ml yoghurt

Vet de slowcooker in. Doe alles tot aan **** in de slowcooker en gaar 5-6 uur op laag. Tegen het einde van de gaartijd de boter in een pannetje smelten op laag vuur. Roer er de bloem door en laat even bruinen en doorkoken. Giet er de melk al roerend bij en laat 4-5 minuten doorkoken zodat de saus kan indikken. Voeg er wat zout naar smaak toe. Trek de kip uit elkaar en doe deze samen met de witte saus door de chili in de slow cooker. Voeg de yoghurt toe en laat het geheel nog 30-60 minuten doorgaren. Heerlijk met nacho's!

IMG_1538.jpg