mimskeukenlogo.png

Appel Crumblerecepticon-07.png

Ingrediënten

Voor de crumble


125 gram (volkoren) bloem

75 gram lichtbruine basterdsuiker

75 gram fijne kristalsuiker

1/2 theelepel kaneel

1/4 theelepel nootmuskaat

120 gram boter in blokjes

**

120 gram walnoten of havermoutvlokken

Voor de appel

30 gram fijne kristalsuiker

1 eetlepel maizena

1/2 theelepel gemberpoeder

1/2 theelepel kaneel

750 gram appels (bij gebruik van goudreinetten de suiker verdubbelen), geschild en in blokjes gesneden

2 eetlepels citroen

Vet de slowcooker licht in. Vermeng de appels met de overige ingrediënten en doe ze in de slowcooker.

Maak een crumble deeg van alle ingrediënten tot aan ** en voeg dan de noten of havermoutvlokken toe en doe dit over de appels. 4-5 uur op laag. Daarna op warmhoudstand laten staan. Laat het deksel een beetje open om de crumble topping wat knapperiger te laten worden.

FullSizeRender1.jpg